Over ons

Over ons

Missie, visie & waarden

Onze missie

Demival biedt als maatwerkbedrijf zinvol en duurzaam werk in een veilige, warme en ondersteunende omgeving, aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Demival voorziet in een doelmatige begeleiding en opleiding, die streeft naar groei en ontplooiing van personen die tijdelijk of definitief niet in het reguliere circuit terecht kunnen. Met de mogelijkheid tot doorstroom te helpen realiseren.

Onze visie

Demival streeft er naar om de balans in evenwicht te houden tussen het economische (rendabel werken door middel van een goed economisch beleid ondersteund door subsidiëring) en het sociale (aandacht voor de totale persoon van de gebruiker), en doet dit met een aangepaste infrastructuur en een professionele omkadering.

Demival biedt een veilige, ergonomische en duurzame werkomgeving aan, waarin de maximale begeleiding, opleiding en ondersteuning voor onze medewerkers gerealiseerd wordt.

Demival is een dynamische en toonaangevende duurzame handelspartner en streeft naar een 100 % klantentevredenheid.
Daarom stelt ze zich flexibel op en speelt ze dynamisch in op de behoeften van de markt.

Onze waarden

Tegenover en voor haar medewerkers gelden de volgende waarden:

  • Overleg en gedeelde verantwoordelijkheid zijn belangrijk: open en eerlijke communicatie met de medewerkers, hen steeds aanspreken op hun mogelijkheden en hen daarbij ondersteunen;
  • De betrokkenheid van de werknemer;
  • Respect voor de privacy;
  • Respect voor de eigenheid van de werknemer: etnische afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, sociale achtergrond, ideologie, syndicale betrokkenheid;
  • Tegenover haar klanten wil Demival klantgericht werken met de klemtoon op klantvriendelijkheid, het leveren van kwaliteit tegen een behoorlijke prijs binnen de vooropgestelde tijd en op een flexibele wijze;
  • Tegenover de samenleving wil Demival maatschappelijk verantwoord ondernemen. Demival doet dan ook de nodige inspanningen om de duurzaamheid te verhogen.

Geschiedenis

Demival werd opgericht in 1966 in een gehuurd pand van 550 m² aan de Kortrijksesteenweg in Deinze. In 1970 werd gestart met de bouw van een eerste deel in de Machelenstraat 169 in Deinze, wat in de loop der jaren uitgroeide tot een gebouw met een oppervlakte van 12.900 m². In 2006 volgde de opening van een gloednieuw geconditioneerd gebouw met vloeroppervlakte van 3.700 m² en nuttige oppervlakte van 6.550 m² aan de Machelenstraat 128. Vandaag telt Demival 600 medewerkers, waarvan 470 mindervaliden, en een nuttige productieoppervlakte van 20.000 m².

Sociaal en duurzaam ondernemen

In de missie wordt duidelijk toegelicht hoe Demival vzw zich inzet om zinvol en lonend werk aan te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking die tijdelijk of definitief niet in het normale economische arbeidscircuit terecht kunnen. Demival vzw gaat de laatste jaren een stap verder inzake duurzame bedrijfsprocessen, infrastructurele duurzame installaties en het inzetten op het algemeen welzijn van de werknemers. Hiermee wil het bedrijf hoger scoren in de SDG-score en haar algemene maatschappelijke rol verbreden. Zo investeert men bij wijze van voorbeeld in nieuwe ERP processen, in duurzame energie via zonnepanelen en fietshelmen voor de medewerkers om het fietsen van en naar het werk te bevorderen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een doorgedreven beleidskeuze, om naast economische drijfveren, zichtbare maatschappelijke meerwaarde te realiseren op meerdere vlakken.

Laatste nieuws

Steeds op de hoogte van alle Demival nieuwtjes!

Meer info over onze diensten?

Neem vrijblijvend contact op